Anxietate
Anxietatea prelungită poate produce schimbări personale comportamentale, cognitive și chiar și reacții emoționale fiziologice, intensitatea și frecvența acestora fiind variată de la o persoană la alta.
Anxietatea se manifestă frecvent prin: evitarea situațiilor care au provocat sentimente neplăcute sau episoade de anxietate în trecut, modificări ale ritmului de somn, apariția unor ticuri nervoase, simptome emoționale, iritabilitate, teama că se va întâmpla ceva rău, frica puternică de moarte, senzație de copleșire, simptome cognitive, dificultate de concentrare, dezorientare, gândire repetitivă, simptome fiziologice, dureri de cap, migrene, senzație de nod în gât, dureri abdominale, greață, indigestie, diaree, palpitații, dureri în piept, tahicardie, oboseală.
Anosmie
Anosmia reprezintă pierderea completă a mirosului. Acest simptom poate fi destul de periculos în situații precum: lipsa capacității de a detecta mirosul unei scurgeri de gaz sau în cazul unui incendiu.
Lipsa mirosului poate semnala și infectarea cu virusul COVID-19. În această situație se recomandă o investigație și/sau testare în cel mai scurt timp.
Amețeala
Amețeala este o stare de leșin sau de slăbiciune în care persoana are senzația că este pe cale să-și piardă echilibrul. Aceasta poate duce la pierderea conștiinței. Amețeala poate fi temporară sau cronică și apare din diferite cauze, fiind mai frecventă la persoanele în vârstă.
Angine
Angina este o durere în piept determinată de reducerea fluxului sanguin (și implicit, a aportului de oxigen) către mușchii inimii. Angina este un simptom ce indică o afecțiune cardiacă.
Arderi gastrointestinale
În afară de senzația de propriu-zisă de arsură la nivelul stomacului, aceasta poate fi însoțită de o stare de disconfort general, dar și de durere în piept, tuse seacă, durere în gât, răgușeală, dificultate la înghițire. Balonarea, flatulența și eructațiile sunt de asemenea simptome care însoțesc arderile gastrointestinale, însă nu obligatoriu. În cazurile mai grave, senzația de arsură la stomac poate fi însoțită de regurgitarea mâncării.
Agitație
Aceasta se exprimă printr-o stare de neliniște, de tulburare, de enervare și irascibilitate.
Agresivitate
Un comportament agresiv vine la pachet cu iritare și neliniște, dar și cu dificultăți de control ale propriilor reacții.
Uneori agresivitatea se manifestă și asupra propriei persoane.
Apatia
Apatia se exprimă prin lipsa de bucurie pentru lucruri obișnuite. Printre simptomele externe ale apatiei se numără detașarea de oameni, prezența indiferenței, pasivitate, lipsa nevoii de a iubi și de a fi iubit.