Evaluările Biofizice efectuate de către specialiștii Transilvania Healing Centre au scos la iveala faptul că nu doar copiii sunt cei care se luptă de mici cu alergiile alimentare. Adulții pot dobândi pe parcursul vieții diferite forme de alergii sau intoleranțe chiar dacă nu le aveau din copilarie. Acestea pot apărea din diferite motive pe care le vom discuta in continuare.
Scurta descriere.
- Majoritatea alimentelor procesate de pe rafturile magazinelor alimentare sunt încărcate cu aditivi, conservanți, coloranți, arome și alte substanțe chimice care pot crește riscul de reacție alergică
- Astăzi, 1 din fiecare 13 copii are alergie alimentară și mai mulți adulți se confruntă cu alergii alimentare noi
- Cercetătorii nu sunt siguri de ce rata alergiilor alimentare continuă să crească în fiecare an, dar s-au găsit asocieri între consumul de alimente cu antibiotice, microbiom intestinal afectat, nivel scăzut de vitamina D și alergii alimentare
- Dacă dumneavoastră sau cineva din familia dvs începe să aiba o reacție la alimente, este important să vă programați la o evaluare biofizică pentru a depista exact cauzele exacte
Majoritatea alimentelor procesate și ambalate pe care le găsiți pe rafturile magazinelor alimentare sunt încărcate cu aditivi, conservanți, coloranți, arome și o serie de alte substanțe chimice concepute pentru ca produsul să arate și să aibă un gust bun. Cu toate acestea, fiecare dintre substanțele chimice suplimentare crește riscul de a avea o reacție adversă.
Alergiile alimentare sunt a cincea cauză principală a bolilor cronice, iar numărul de persoane care suferă de acestea este în creștere. În deceniul cuprins între 1997 și 2007, incidența alergiilor alimentare a crescut cu aproape 18% la copiii sub 18 ani. Astăzi, cel putin 1 din fiecare 13 copii prezintă un tip de alergie alimentară.
Unele dintre alimentele mai frecvente care provoacă o reacție alergică la copii sunt nuci, soia, grâu, crustacee și lapte. Dr Kari Nadeau, director al Alianței Stanford pentru Cercetări alergice alimentare, subliniază că nu există o proteină similară între alimente și că 30 % dintre persoanele care au alergii alimentare sunt adesea alergice la mai multe alimente din grupul respectiv. Oamenii de știință au descoperit că alergiile pot apărea în familii, ceea ce înseamnă că poate exista un factor genetic, precum și factori de mediu în dezvoltarea alergiilor alimentare. Cu toate acestea, în acest moment, nu există un răspuns complet cu privire la motivul pentru care unele persoane dezvoltă o reacție extrem de sensibilă la unele alimente, iar altele nu. În trecut, multe dintre cazurile de alergii alimentare au început în copilărie, dar astăzi, nu este neobișnuit ca cei peste 18 ani să dezvolte o reacție alergică la alimente, chiar și la alimente pe care le-au mâncat toată viața.
Alergiile alimentare cu debut la adulți sunt frecvente
Datele preliminare dintr-un studiu național arată că aproape 52% dintre persoanele care suferă de alergii alimentare le-au dezvoltat după vârsta de 18 ani. Aceste aceleași rezultate au arătat că, crustaceea este cea mai comună alergie alimentară, urmată de alune și apoi fructele oleaginoase, cum ar fi nucile, alunele și caju. Interesant este că, atunci când copiii sunt alergici la ouă, lapte sau produse de grâu, ei pot ieși din reacție odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, adulții care dezvoltă o alergie alimentară continuă să sufere, tot restul vieții.
Dr. Ruchi Gupta, cercetător de alergii alimentare la Ann și Robert H. Lurie Spitalul de Copii, au condus un studiu național. Aceștia au descoperit că, în cadrul întâlnirilor medicale din întreaga lume părea că există un număr mai mare de adulți care raportau alergii alimentare. Cu toate acestea, Gupta și echipa ei și-au propus să cuantifice informațiile. Cercetătorii au chestionat peste 40.000 de adulți dintr-un eșantion și au descoperit că alimentele care au declanșat reacții alergice la adulți sunt identice cu cele care afectează copiii. Odată ce datele au fost compilate, Gupta și-a exprimat interesul pentru „de ce” adulții dezvoltă alergii alimentare. În timp ce adună date din eșantion, cercetătorii au întrebat participanții de ce au crezut că au dezvoltat alergii alimentare la adulți. Răspunsurile au variat de la schimbarea nivelului hormonal, deplasarea într-o altă zonă a țării sau o boală virală.
Rezultatele acestui studiu au confirmat rezultatele unui alt studiu realizat de FAIR Health care a constatat un salt de 377% în reacțiile alimentare grave în ultimul deceniu. FAIR Health este un depozit național de date privind cererile de asigurare nonprofit. Grupul a examinat 24 de miliarde de cereri de asigurare depuse de 150 de milioane de oameni pentru diagnostice în care anafilaxia a fost cauzată de reacțiile alimentare. Aceștia au descoperit că numărul de indivizi care au prezentat o alergie alimentară severă, a sărit aproape de cinci ori în urmă cu un deceniu. Cercetătorii au descoperit, printre altele că:
- Vârsta primei reacții a atins apogeul în jurul vârstei de 30 ai individului
- Cu cât persoana este mai în vârstă la momentul primei reacții, cu atât reacția este mai severă
- Un procent mai mare au fost de sex feminin
- Aproximativ 16% au fost alergici la mai multe alimente
Aveți alergie sau intoleranță alimentară?
Există o diferență între reacțiile alimentare alergice și intoleranțele alimentare. Deși unele dintre simptome pot fi similare, diferențele sunt foarte importante. Dacă sunteți intolerant la un aliment, puteți să vă simțiți rău doar câteva ore sau zile. Cu toate acestea, dacă sunteți alergic, acest fapt poate duce la o situație care v-ar putea pune viața în pericol. O intoleranță alimentară apare în tractul digestiv, în timp ce o alergie alimentară declanșează un răspuns imun sistemic. Datoria sistemului imunitar este să identifice invadatorii străini, să îi separi și să îi distrugi. Atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la alimente sau alți alergeni, poate duce la o reacție alergică sistemică. În timpul unei reacții alergice, sistemul dumneavoastră imunitar identifică greșit o moleculă specifică ca fiind periculoasă și produce imunoglobulina E (IgE), în efortul de a neutraliza amenințarea.
Printre simptomele unei alergii alimentare se numără urticarie, umflare, greață și vărsături. Unele reacții alergice sunt mai puțin evidente, în special la copii. Colicii, refluxul, eczema și diareea cronică pot fi semne ale unei alergii alimentare la copiii mici. Un studiu a constatat că până la 50% din cazurile de eczeme la copii sunt rezultatul unei alergii alimentare.
Simptomele unei intoleranțe alimentare pot fi rezultatul incapacității de a digera alimentele dintr-o deficiență enzimatică sau sensibilitate la oricare dintre aditivii sau substanțele chimice alimentare. Uneori, dacă sunteți intoleranți, este posibil să fiți capabili să mâncați cantități mici din alimente fără să experimentați o reacție. Cu toate acestea, dacă aveți alergie la alimente, nu puteți mânca niciunul dintre alimente fără să experimentați o reacție. Intoleranța alimentară nu implică sistemul imunitar și poate fi imediată sau poate fi declanșată până la 20 de ore după ce ai mâncat alimentele. Simptomele unei intoleranțe alimentare pot fi vagi, cum ar fi balonarea, gazele intestinale, diareea sau indigestia. Un alt tip de intoleranță se numește sindromul alergiei orale, în timpul căreia se poate furnica sau umfla în jurul gurii după ce ai mâncat câteva fructe și legume.
Această reacție este frecventă la 50 până la 75 % dintre persoanele care sunt alergice la polen, deoarece proteinele din unele fructe și legume sunt aceleași ca cele din polenul copacilor. Sindromul de alergie orală este un tip de reacție alergică la contact, care apare de obicei imediat după consumul fructelor sau legumelor jignitoare, nu duce de obicei la umflarea gâtului și a gâtului și dispare adesea în câteva ore.
Simptomele alergiilor alimentare nu pot fi evidente
În unele cazuri, simptomele unei alergii alimentare pot să nu fie la fel de evidente ca urticaria sau umflarea. De exemplu, o alergie alimentară indusă de exercițiu apare atunci când alimente specifice sunt consumate chiar înainte de exercițiu, ceea ce vă poate crește potențialul de a avea o reacție alergică, inclusiv reacții grave sau care pot pune viața în pericol. Urmăriți cu atenție alimentele pe care le-ați mâncat înainte de reacție și evitați-le în viitor. A nu mânca timp de două ore sau mai mult înainte de exercițiu poate ajuta la prevenirea acestei probleme.
În multe cazuri, simptomele gastrointestinale (GI), cum ar fi balonarea sau gazele, sunt legate de o intoleranță alimentară. În timpul unui răspuns imun sistemic, histamina este eliberată în corp. Dacă histamina este eliberată pe pielea dvs, puteți dezvolta un șoc anafilactic. Cu toate acestea, dacă histamina este eliberată în tractul dumneavoastră GI, poate provoca greață, diaree, vărsături și dureri abdominale, în același mod poate prezenta o intoleranță alimentară.
O alergie alimentară rară la o proteină din carnea roșie poate duce la simptome de GI, urticarie sau șoc anafilactic.De multe ori, reacția alergică este întârziată cu patru până la șase ore, dar nu întotdeauna. Puteți dezvolta o reacție alergică la o moleculă de proteine din carnea roșie după ce a fost mușcat de o căpușă.
Numărul de alergii alimentare este în creștere
Deși nu se cunoaște cauza din spatele prevalenței crescânde a alergiilor la debut la adulți, pot exista mai mulți factori care contribuie. De exemplu, există o asociere cunoscută între alergiile alimentare și persoanele cu un nivel scăzut de vitamina D. Deoarece 75% dintre oameni sunt deficienți de vitamina D, numărul persoanelor care suferă de alergii alimentare este, de asemenea, în creștere.
În ultimul deceniu, producătorii de produse alimentare au crescut numărul de aditivi, pesticide, erbicide și substanțe chimice la alimentele ambalate și întregi, ceea ce crește, de asemenea, numărul potențialilor alergeni la care sunteți expus la fiecare masă. Modificarea genetică a alimentelor poate crește, de asemenea, numărul de alergeni proteici găsiți în plante sau poate crea altele noi.
Un alt alergen comun care se adaugă la multe alimente procesate și ambalate este soia. Deși multe culturi asiatice mănâncă soia în fiecare zi în dieta lor, soia pe care o mănâncă este fermentată și destul de diferită de umpluturile de soia folosite în mâncarea occidentală.
Nivelurile unui alergen de soia cunoscut, inhibitor de tripsină, au fost de până la șapte ori mai mari în soia GM gătită, comparativ cu soia non-GM fiartă. Un alt studiu a descoperit o proteină unică, neașteptată în soia GM, care poate provoca alergii. În plus, din opt subiecți umani care au avut o reacție cutanată (de alergie) la soia GM, unul nu a reacționat, de asemenea, la soia non-GM, sugerând că soia GM este unic periculoasă. Documentele făcute publice dintr-un proces au relevat faptul că oamenii de știință erau îngrijorați de faptul că alimentele modificate genetic pot crea alergii, toxine, boli noi și probleme nutriționale greu de detectat.
Dr. Jonathan Hemler, expert în alergii și imunologie pediatrică la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, a comentat numărul crescând de copii și adulți cu alergii alimentare, spunând:
„Am observat că prevalența alergiei alimentare s-a triplat în ultimii 20-30 de ani. Este foarte preocupant pentru că nu avem o explicație bună despre ce se întâmplă acest lucru. Alături de creșterea alergiei alimentare, noi” de asemenea, văd evenimente de anafilaxie mai severe care se întâmplă în cazul în care adulții trebuie să meargă la camera de urgență pentru a primi tratament. ”
Protecția începe din intestin.
Protecția împotriva dezvoltării unei alergii alimentare poate începe cu flora intestinală. Multe dintre pesticidele utilizate astăzi au o acțiune antibiotică, incluzând glifosatul periculos, dăunător și mereu prezent. O dietă constant care include substanțe chimice ce au acțiuni antibiotice cu doze mici, poate avea un efect devastator asupra microbiomului intestinal și poate declanșa dezvoltarea de alergii alimentare.
Microbiomul intestinal joacă un rol important în sistemul dumneavoastră imunitar și are efect asupra stării de spirit, a funcției cognitive și a sănătății generale.Una dintre bacteriile comune întâlnite în microbiomul intestinal, Clostridia, poate ajuta la protejarea împotriva dezvoltării alergiilor alimentare. Cu toate acestea, atunci când intestinul dvs. este afectat de acțiunea antibioticelor din alimente sau medicamente prescrise, vă poate crește riscul de reacții alergice.
Într-un studiu folosind șoareci, cercetătorii au putut să demonstreze o lipsă de Clostridia în intestinul de șoarece, a crescut probabilitatea ca șoarecele să dezvolte alergii alimentare, și când Clostridia a fost administrată, alergiile alimentare au scăzut. în intestin, numai Clostridia a avut efect împotriva alergiilor alimentare. Cercetătorii au descoperit că Clostridia a produs o moleculă de semnalizare numită interleukin-22, cunoscută pentru a ajuta la reducerea permeabilității peretelui intestinal. Acest lucru înseamnă că bacteriile au redus potențialul de intestin scurs sau starea care permite alergenilor să intre în fluxul sanguin. Această descoperire poate duce la o formulare de probiotice special pentru tratarea alergiilor alimentare și reducerea sindromului intestinului permeabil. Întreruperea microbiomului intestinal poate fi rezultatul alegerilor tale alimentare.
Într-adevăr, oricine suferă de sensibilități sau alergii alimentare ar fi înțelept să reconsidere tipurile de alimente pe care le consumă. În cele din urmă, alegerea dvs. cea mai bună este să treceți la o dietă cât se poate de natrurală. Acest lucru este deosebit de important pentru copiii mici și femeile însărcinate și nu numai.