Skip links

Chist Ovarian

Chistul ovarian este asemănător unui sac rotund cu pereți subțiri, plin cu lichid limpede, care se dezvoltă în ovar ca parte a procesului normal de producere de ovule. Când un chist ovarian nu eliberează ovule, continuă să crească, devenind mai mare decât cel funcțional. Mărimea lui este variabilă (până la mai mulți centimetri în diametru). La nivelul unui ovar poate exista un chist singular sau mai multe chisturi (ovarul polichistic). Chisturile de ovar se clasifică în două mari categorii: chisturile funcționale – reprezintă 90% dintre cazuri și chisturile organice, care cuprind chistul dermoid, mucoid sau seros.

 

Care pot fi simptomele ?

Evoluția unui chist ovarian este extrem de variabilă. Atunci când este mărit se poate răsuci cu necroza acestuia, se poate rupe sau poate sângera, devenind foarte dureros. De asemenea, pot să apară simptome generale precum durere pelvină, greață, vărsături, stare de lesin, amețeală, slăbiciune.Chistul dermoid în cazuri rare și din cauze necunoscute poate devine malign (canceros).

 

Care sunt recomandările?

Sunt mai multe variante de tratament, printre care cea mai cunoscuta este cea prin intermediul unor medicamente prescrise de medicul specialist. În cazul unui chist mai mare de 5 cm, se discută și posibilitatea unei intervenții chirurgicale. De asemenea, este recomandabil să se elimine din alimentație zahar, alimentele cu conținut crescut de aditivi, conservanți si îndulcitori artificiali, bauturile care suprasolicita ficatul (cafea, alccool, grasimi, prajeli). De ajutor sunt și alimentele ce contin grăsimi sănătoase (peste gras, nuci, avocado, seminte, uleiuri presate la rece)

 

Cum abordează tratamentul clinica noastră?

Prin intermediul terapiei Vitalfeld, frecvențele pulsate către afecțiune duc la retragerea chistului treptat, fără dureri, până la dispariția totală a acestuia. Acest proces ia timp, dar nu este brutal sau invaziv. Corpul va fi susținut pe toata perioada tratamentului prin faptul că, în parallel, sistemul imunitar va fi întărit în permanență, astfel va lupta pentru restabilirea echilibrului în organism.

 

Programează acum o consultație la Transilvania Healing Centre sau contactează-ne pentru a afla mai multe informații.

 

Leave a comment