Skip links

Rinită Alergică

În ultima decadă, numărul bolilor alergice crește alarmant. Dacă analizați persoanele care vă înconjoară, veți observa faptul că aproape fiecare suferă de cel puțin o alergie. Motivul? Expunerea la poluanții atmosferici sau expunerea scăzută la infecții în timpul copilăriei, utilizarea excesivă de antibiotice. Mecanismul fundamental al stărilor alergice este o reacție de apărare anormală a organismului față de un alergen.

Alergia este considerata o boală sistemică ce se manifestă sub forma uneia sau mai multor afecțiuni intercorelate. Dintre manifestările alergice, putem enumera: alergia nazală, urticaria cronică, diverse eczeme, astm alergic, dar și manifestări la nivelul ochilor sau ale urechilor.

Rinita alergică este considerată a fi cea mai frecventă manifestare de tip alergic. Se estimează că afectează aproximativ 10% din populație, procentajul fiind în creștere. Alergia nazală se manifestă prin cele două forme de rinită alergică: rinită alergică sezonieră sau periodică (febra fânului) și rinită alergic perenă sau aperiodică. Clinic, cea de sezon se caracterizează prin strănut în salve, secreții nazale apoase, obstrucție nazală, prurit, lăcrimare imediat după contactul cu alergenul/polenul. Tabloul clinic este de scurtă durată și dispare spontan. În cazul rinitei perene, simptomele sunt mai atenuate, dar relativ permanente, iar participarea sinusurilor este o regulă. Dintre alergeni, cel mai des incriminat este praful de casă.

Diagnostic și tratament în cazul rinitei alergice

Pentru diagnosticul rinitei alergice sunt necesare identificarea și evitarea contactului cu alergenii, uneori greu de realizat. Metodele de evaluare bioelectromagnetică de la Transilvania Healing Centre rezolvă această problemă prin detectarea complexă a tuturor alergenilor. Următorul pas, este perioada de desensibilizare urmată de un plan de tratament complex. Desigur, planul făcut de specialist este unic pentru fiecare pacient în parte, în funcție de diagnosticul fiecărui pacient. Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați!

Programează și tu o consultație la Transilvania Healing Centre ca să beneficiezi de tratamente non-invazive care țintesc cauza, nu simptomele.

Leave a comment