Virusul papilomavirus uman (HPV) este o infecție virală răspândită prin contact sexual sau prin piele. HPV este format din peste 100 de viruși diferiți, dintre care cel puțin 30 de tulpini au legătură cu dezvoltarea cancerului. De fapt, peste 96% dintre cazurile de cancer de col uterin și 93% din cazurile de cancer la colon sunt asociate cu forme cu risc ridicat de HPV.
Cancerul orofaringian (cancerul părții de mijloc a gâtului din spatele limbii) sunt, de asemenea, legate de tulpini cu risc ridicat.
În ciuda creșterii gradului de conștientizare cu privire la virus, rămân multe întrebări cu privire la HPV în general. Acest lucru nu poate duce decât la un tratament întârziat, iar în lipsei simptomelor de infecție, te poate pune, de asemenea, în pericol să primești sau să răspândești virusul către alții.
Iată câteva fapte importante de știut despre papilomavirusul uman:
- HPV este întâlnit mai des decât va imaginați.
- Se estimează că milioane de oameni sunt infectați cu HPV, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală.
- Conform studiilor în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani, 42,5% sunt infectate cu un HPV genital și 7,3% sunt infectate cu un HPV oral.
- De fapt, este atât de comun, încât cercetătorii cred că aproape toate persoanele active sexual vor primi virusul la un moment dat în viața lor.
- Nu toate tulpinile HPV sunt cauzatoare de cancer.
- HPV este un grup de peste 100 de virusuri diferite. Unele sunt tulpini cu risc ridicat asociate cu cancerul; alte tipuri de risc scăzut sunt cunoscute din cauza faptului că duc la apariția condiloamelor. Tulpinile considerate de risc ridicat sunt tipurile 16 și 18, care reprezintă împreună cinci la sută din toate cazurile de cancer la nivel mondial.
- Persoanele pot fi infectate cu mai multe tipuri de HPV, iar apariția unei ulcerații ar trebui să fie un semn de avertizare a unei posibile expuneri la tulpinile cu risc mai mare.
- Majoritatea persoanelor nu au simptome
- Nu puteți ști dacă cineva are HPV privindu-l doar. Majoritatea oamenilor nu prezintă semne de infecție și pot conștientiza afecțiunea doar dacă au un rezultat anormal de Papanicolau.
- Dar, chiar și pentru persoanele care prezintă simptome, acestea sunt adesea trecute cu vederea sau înțelese greșit.
- Un studiu realizat de Institutul Național al Cancerului a arătat că mai mult de jumătate dintre femeile cu simptome evidente nu știau că au HPV, în timp ce puțin sub două treimi nu știau că HPV ar putea provoca cancer.
- HPV la femei și bărbați.
- Testul HPV poate fi efectuat la femei împreună cu un examen Papanicolau în timpul unei simple vizite la ginecolog.
- Cercetătorii susțin că, în prezent, testarea de rutină se desfășoară în următoarele grupe de vârstă:
- Femeile între 30 și 65 de ani ar trebui să aibă un test Papanicolau și un test HPV la fiecare cinci ani.
- Femeile sub 30 de ani nu au nevoie de screening HPV, dar pot fi testate în prezența unui rezultat anormal de Papanicolau.
În ceea ce privește bărbații, în prezent nu există un test HPV disponibil pentru a detecta HPV genital.
- Abordarea noastră
După cum știți, în abordarea clasică nu există un tratament specific pentru HPV. Datorită faptului că sistemul de medicină bioelectromagnetică a avansat în ultimii ani, aparatele de care dispunem la Transilvania Healing Centre au posibilitatea de a identifica exact frecvența tulpinilor HPV, astfel putem acționa direct asupra lor. Este nevoie de un tratament personalizat, bine pus la punct de către specialistul dumneavoastră, iar rezultatele vor fi vizibile în timp, după efectuarea terapiilor recomandate, medicației, dar și a dietei nutriționale. Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați!