Skip links

Alergia la cosmetice

În cadrul clinicii noastre, în cazul majorității femeilor, am diagnosticat foarte des alergii la anumite substanțe care intră în componența produselor cosmetice, a articolelor de îngrijire corporală,produse de curățenie, detergenți și balsamul de rufe. Deși acestea au intrat în obiceiurile noastre zilnice de igienă și îngrijire, ele pot fi foarte dăunătoare. În timp, multe dintre ele ajung să provoace iritații ale pielii datorită aromelor sau conservanților folosiți ca ele să fie atractive. De ce? Aceste componente acționează ca antigeni– substanțe ce provoacă reacții alergice.

Care sunt simptomele unei reacții cosmetice?

Cele două reacții important de menționat ar fi dermatita de contact iritanta și dermatită alergică de contact. Dermatita de contact este o afecțiune marcată prin zone de inflamație (roșeață, mâncărime și umflături), care se formează imediat ce o substanță intră în contact cu pielea.

Dermatita de contact iritanta este cea mai frecventă reacție. Ea se dezvoltă atunci când o substanță iritantă produce daune pielii. În general se manifestă prin pete, mâncărime, piele solzoasa sau o erupție roșie, dar se pot dezvolta în blistere care se preling, mai ales dacă pielea este iritată deja. Zonele în care stratul exterior al pielii este subțire (ex: pleoapele), sau dacă pielea este uscată și crăpată sunt mai predispuse la dermatita de contact iritanta.

Dermatita de contact alergică apare la persoanele alergice la un ingredient sau ingrediente dintr-un produs specific. Simptomele includ: înroșire, tumefiere, mâncărime, și crăpare. În unele cazuri, pielea devine roșie. Fața, buzele, ochii, urechile, gâtul sunt cele mai frecvente locuri unde apar alergii cosmetice, deși reacțiile pot apărea oriunde pe corp.

Timpul pentru ca simptomele de dermatita de contact iritanta să apară variază. La iritante puternice- parfumuri, o reacție poate să apară în câteva minute sau ore de la expunere. Cu toate acestea, poate dura și câteva zile sau săptămâni de la expunere înainte să apară simptomele. Există și cazuri în care, o persoană poate dezvolta o sensibilitate alergică la un produs, după ani de utilizare.

Ce fac dacă am o astfel de alergie?

Dacă sesizați că aveți o reacție, opriți utilizarea tuturor produselor cosmetice. În cadrul clinicii Transilvania Healing Centre dispunem de o metodă de diagnosticare manuală bioelectromagnetică în cadru căreia identificăm cu ușurință exact substanțele care vă provoacă disconfort. Mai mult, puteți opta pentru testarea pe grupe de afecțiuni, în cadrul căreia vom detecta cu usurință exact substanțele care produc alergii. Mai mult, în cele 30 minute dedicate acestui tip de testare, putem testa direct compatibilitatea dintre dvs si produsul ce v-a creat reacțiile neplăcute. Această modalitate de diagnosticare si verificare este rapidă, nedureroasă, precisă și totodată corectă.

Programează o consultație la Transilvania Healing Centre ca să beneficiezi de tratamente non-invazive care țintesc cauza, nu simptomele.

Leave a comment