Skip links

Alergia la grâu

Informații generale:

Grâul conţine proteine străine în cantităţi mari, care cauzează foarte frecvent, asemănător cu proteinele din lapte, alergii alimentare. Câteodată apare şi alergia la gluten, care este conţinut în numeroase tipuri de cereale.

Simptome

Alergia la grâu se poate manifesta în diverse moduri, cele mai frecvente tablouri clinice fiind: neurodermita, astmul bronşic, susceptibilitate la infecţii şi întârzierea creşterii. Contactul timpuriu al sistemului imunitar, care încă nu este matur, cu proteina străină, dar şi modificarea grâului prin supracultivare şi prin utilizarea substanţelor chimice la cultivare, favorizează apariţia alergiilor. Apariţia unei alergii la grâu declanşează adesea o adevărată „carieră alergică”. Sistemul imunitar care o dată a fost determinat să hiper-reacţioneze şi a fost direcţionat greşit, acumulează ulterior alte alergii, atât la alimente, cât şi faţă de alte alergene precum polen, acarienii din praful de casă şi părul de animale.
Corpul reacţionează la caracteristicile electromagnetice ale alergenilor şi le salvează pentru a le putea recunoaşte din nou. Aşa se explică motivul pentru care adesea cantităţi mici dintr-un alergen pot declanşa reacţii puternice într-un interval scurt de timp. Recunoaştere alergenului şi informarea celulelor sistemului imunitar, care sunt responsabile pentru reacţia de apărare, au loc în primul rând pe calea biofizică, nu pe cea biochimică.

Terapia Vitalfeld

Tratamentul unei astfel de alergii este posibil cu ajutorul metodelor biofizice moderne (terapia Vitalfeld). Pentru ca terapia să aibă succes este necesară evitarea strictă a alergenului timp de cel puţin trei săptămâni înainte de începerea tratamentului. Sistemul imunitar trebuie să se liniştească şi nu are voie să fie ocupat cu alergenul la momentul terapiei.

Pentru mai multe informații ia legătura cu noi chiar acum.

alergia la grau

Alergii, alergie la grâu, intoleranțe alimentare, tratament alergie grau, alergie grau, diagnosticare intolerante

alergia la grau

Pentru mai multe informații, accesează pagina de servicii sau ia legătura cu noi chiar acum.

Leave a comment