Skip links

Alergia la proteinele din lapte

Informații generale:

Este cea mai frecventă alergie alimentară, ea fiind declanşată, de regula, de contactul timpuriu şi continuu cu produse din lapte de vacă. După naştere, proteinele din lapte se administrează copilului prin hrana pentru bebeluşi sau ajung în organismul acestuia prin laptele mamei, atunci când ea consumă produse lactate.

Majoritatea oamenilor consuma produse lactate zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi. Acestea sunt puternic modificate în decursul prelucrării tehnice, ceea ce le poate creşte suplimentar potenţa alergenică.
Se ajunge la o sensibilizare faţă de cazeină, lactoglobulină şi/sau lactalbumină. Aceste proteine se aseamănă în laptele diverselor animale de asemenea manieră încât, în cazul unei alergii la laptele de vacă, de obicei, nu sunt tolerate nici produsele din lapte de capră şi oaie. Există şi alergie la lactoză, „zaharul” din lapte – aceasta este însă mai rară. Cea mai frecventă formă de intoleranţă la lactoză are la bază deficitul de lactază, enzima care degradează lactoza în intestin.

Simptome

Reacţiile alergice se exprimă adesea sub diverse forme: balonări, crampe abdominale, neurodermită, astm bronşic, afecţiuni intestinale inflamatorii precum boala Crohn şi colita ulceroasă, diabet zaharat, dificultăţi de concentrare, dispoziţie depresivă şi agresivă, migrenă, până la crize epileptice.
Dacă sistemul imunitar se găseşte o dată în această situaţie de reacţie hiperactivă, adesea formează alte alergii faţă de alimente consumate frecvent, dar şi alergie faţă de polen, alergie la păr de animale, alergie la pene, alergie la acarieni din praful de casă, alergie la mucegai, alergie la metale sau alergie la substanţe chimice din produse cosmetice şi produse de îngrijire corporală.

Contactul cu mici cantităţi de alergen poate conduce la reacţii alergice foarte puternice, deoarece corpul salvează informaţia electromagnetică a alergenului. Prin intermediul proceselor biofizice pot fi activate foarte repede segmente extinse ale sistemului imunitar.

Terapia biofizica Vitalfeld

Pentru succesul terapiei în cazul alergiei la produsele lactate, este necesară evitarea alergenilor timp de minim trei săptămâni până la iniţierea terapiei şi, de asemenea, până la finalizarea acesteia. Cu ajutorul terapiei Vitalfeld pot fi tratate cu succes alergiile, precum cea la proteinele din lapte.

Pentru mai multe informații ia legătura cu noi chiar acum.

Alergia la proteinele din lapte

Alergii, Alergia la proteinele din lapte, intolerante alimentare, tratament alergie, tratament intolerante, tratament alergie proteine

Alergia la proteinele din lapte

Pentru mai multe informații, accesează pagina de servicii sau ia legătura cu noi chiar acum.

Leave a comment