Pierderea memoriei reprezintă incapacitatea de amintire a evenimentelor din trecut sau a informațiilor înmagazinate. Amnezia totală sau parțială este o realitate ce afectează din ce în ce mai mulți oameni, având gravitate diferită. Cei vizați nu sunt numai bunicii noștri, iar această afecțiune nu are legătură doar cu vârsta înaintată. Vinovații pot fi: viciile, lipsa somnului, bacteriile, virusurile, paraziții, deficiențele și lista continuă.
Temporară sau permanentă, amnezia se poate instala subit sau treptat. Are ca centru de interes evenimente recente sau din trecutul îndepărtat sau, în cel mai rău caz, vizează o combinație între ambele tipuri.
Cauze
- consumul de alcool, țigări, droguri – fumatul reduce cantitatea de oxigen care ajunge la creier, în timp ce drogurile modifică substanțele chimice din creier și astfel îngreunează procesul de amintire; alcoolul în exces este și el o cauză binecunoscută a amneziei.
- privarea de somn – lipsa, reducerea somnului sau trezirile frecvente pe parcursul nopții duc la extenuarea organismului, ceea ce interferează cu abilitatea de a consolida și a prelua informații.
- depresia sau stresul – în aceste momente este extrem de greu să te concentrezi, mintea este stimulată în exces, iar abilitatea de a aminti este afectată.
- medicamentele – ne referim la anumite tipuri de medicamente/ luate în exces: antidepresive, antihistaminice, anxiolitice, relaxantele musculare, tranchilizantele, somniferele, antialgicele administrate după intervențiile chirurgicale.
- deficiențele nutriționale;
- loviturile ce afectează zona capului;
- accidentul vascular cerebral – fluxul de sânge spre creier se oprește datorită unui cheag de sânge sau unei rupturi a vasului, ceea ce foarte posibil cauzează pierderi de memorie pe termen scurt; în urma unui accident vascular cerebral persoana poate avea amintiri din copilărie, dar nu-și poate aminti ce a mâncat la masa de prânz.
- expunerea îndelungată la toxine;
- demența – caracterizată de pierderea progresivă a memoriei și afectarea altor procese cerebrale ceea ce duce la afectarea activităților de zi cu zi;
- tumorile cerebrale;
- boala Creutzfeldt-Jakob – cauzează degradarea creierului, fără să se știe exact cauza.
- encefalita și meningita – infecție sau inflamație a creierului și meningelui, membrana care acoperă creierul și măduva spinării.
- Virusul Imunodeficientei Umane (HIV);
- boala Parkinson;
- boala Pick (formă rară și permanentă de demență);
- neurosifilis (sifilisul care afectează creierul);
tuberculoza;
- hidrocefalie cu presiune normală;
- boli tiroidiene (hipo- sau hipertiroidism);
- accident ischemic tranzitor (accident neurologic provocat printr-o întrerupere sau diminuare temporare a circulației sangvine într-un vas cerebral);
- sindromul Wernicke-Korsakoff (produs de abuzul cronic de alcool ce duce la deficitul de vitamină B1 și apare incapacitatea de a coordona mișcările, confuzie, halucinații);
- Boala Wilson (afecțiune rară, ereditară, acumulare de cupru în țesuturi și organe în special în ficat și encefal).
Din fericire, medicina avansează în fiecare an, noi metode de diagnostic și tratament apar. La Transilvania Healing Centre, considerăm diagnosticarea un punct cheie de pornire deoarece odată ce avem un start corect și cunoaștem toate afecțiunile din corp, specialiștii noștri pot întocmi un program personalizat corect și complex pentru pacient.
CARE SUNT AVANTAJELE?
La centrul Transilvania Healing Centre:
- Eliminare a cauzelor problemelor, nu doar tratarea simptomelor.
- Înțelegere profundă a diagnosticului.
- Scanare completă a întregului organism în mai puțin de 2 ore.
- Non-invaziv.
- Potrivit pentru copii, inclusiv sugari.
- Terapiile nu sunt dureroase.
Suplimentar este posibilă efectuarea unei diferențieri, pentru a vedea dacă există doar un dezechilibru energetic temporar sau este un proces patologic semnificativ, care se poate derula acut sau cronic. Pot fi testate, de asemenea, toate medicamentele individualizat, pentru a le verifica tolerabilitatea și eficacitatea asupra organismului sau produsele cosmetice folosite.
Pentru a afla un diagnostic corect în ceea ce privește corpul tău, te invităm să te programezi pentru o evaluare bioelectromagnetică și o discuție cu specialistul.