Skip links

Bolile autoimune

Boala autoimună apare atunci când sistemul imunitar atacă celulele si orgaenele noastre. Multe tulburări autoimune au fost puternic asociate cu factori genetici, infecțioși și / sau factori predispozanți de mediu. Cu multiple tulburări și simptome care variază de la anumite organe la boli sistemice, autoimune, includ diabetul zaharat dependent de insulină, artrita reumatoidă, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, tiroidita și scleroza multiplă. Există, de asemenea, implicații ale patologiei autoimune în probleme de sănătate comune, cum ar fi arterioscleroza, boala inflamatorie a intestinului, schizofrenia și anumite tipuri de infertilitate.

În mare parte cu etiologie necunoscută, tulburările autoimune afectează aproximativ 3% din populațiile din America de Nord și din Europa,> 75% dintre cele afectate fiind femei. Această discuție oferă o scurtă introducere în sistemul imunitar și menținerea toleranței, o imagine de ansamblu asupra bolilor autoimune selectate și posibilele mecanisme de autoreactivitate imună și o revizuire a modelelor experimentale autoimune.

 

Ce este boala autoimună?

Cu toții avem un sistem imunitar format din celule și organe care luptă împotriva microbilor și a invadatorilor străini. În cazul unei persoane sănătoase, organismul înțelege imediat diferența dintre celelule proprii si celulele străine, cu care trebuie să lupte. În cazul unei persoane care suferă de o boală autoimună, sistemul imunitar are un defect ce îl determină să atace celulele normale.

 Exista peste 80 de boli autoimmune printre acestea se numara boala celiacă, boala Crohn, endometrioza, sindromul Guillain-Barre, narcolepsie, psoriazis și artrita reumatoidă. Bolile autoimune pot fi genetice, există anumite dovezi care sugereaza că bolile autoimune pot fi genetice. Dar, cu toate acestea, nu trebuie ignorați factorii de mediu sau infecțiile, care pot declanșa bolile autoimune la persoanele cu predispozitii genetice.

 Bolile autoimune nu sunt alergii de multe ori, simptomele bolilor autoimune sunt confundate cu reactiile alergice. Desi exista anumite argumente care asociază predispoziția genetică la alergii si la boli autoimune, acestea sunt două afecțiuni complet diferite. Sunt necesari ani întregi de încercări pentru aflarea diagnosticului corect. Din cauza faptului că multe boli autoimune afectează mai multe părti ale corpului, aceste afectiuni pot fi uneori foarte greu de identificat de către medicii specialisti.

Clinica Transilvania Healing Centre a fost înființată din dorința de a oferi un ajutor real atât pacienților cu un diagnostic, cât și în medicină preventivă prin realizarea unui diagnostic și tratament complex de medicină bioelectromagnetică.

Scopul nostru este să depistăm cauzele bolilor, să realizăm diverse corelații între disfuncții ale organelor, sistemelor din corpul uman și să aplicăm un tratament cât mai eficient, adaptat necesităților fiecărui individ.

Sistemul nostru integrativ de diagnostic și tratament constă în evaluarea complexă, funcțională și structurală a situației generale a organismului și în adaptarea individualizată a terapiei cu diverse metode de vindecare biologice.

Impulsurile utilizate în acest scop au o intensitate foarte redusă, sunt simțite foarte puțin sau deloc și nu solicită nicidecum corpul. Astfel, chiar și sugarii pot fi testați eficient. Procedeul permite sute de măsurători într-un timp foarte scurt. În cazul situațiilor mai complexe testarea poate dura până la două ore.

Odată finalizat procesul de diagnosticare și, după ce specialistul corelează rezultatul global, acesta poate crea un plan de tratament personalizat pentru pacient. În cazul bolilor autoimune și dacă suferința durează de ani buni, recuperarea va dura și ea. Acest lucru este absolut normal.

Principalele simptome prezente în bolile autoimmune

Simptomele precoce ale multor boli autoimune sunt foarte similare, cum ar fi:

  •      oboseală
  •      febra mică
  •      probleme de concentrare
  •      amorțeală și furnicături în mâini și picioare
  •      pierderea părului
  •      iritații ale pielii Bolile individuale pot avea și simptomele lor unice.

De exemplu, diabetul de tip 1 provoacă setea extremă, pierderea în greutate și oboseala, boala colonului iritabil provoacă dureri de burtă, balonare și diaree.

Cele mai comune boli autoimmune

Sunt mai mult de 80 de boli autoimune diferinte, dar dintre acestea 14 sunt cele mai comune boli:

  1.  Diabetul de tip 1
  2.  Artrita reumatoidă
  3.  Psoriazis / artrită psoriazică
  4.  Scleroza multiplă
  5.  Lupus eritematos sistemic (SLE)
  6.  Boala inflamatorie a intestinului
  7.  Boala Addison
  8.  Boala Graves
  9.  Sindromul lui Sjögren
  10.  Tiroidita Hashimoto
  11.  Myasthenia gravis
  12.  Vascularită autoimună
  13.  Anemie pernicioasă
  14.  Boala celiacă

Pentru a afla un diagnostic corect în ceea ce privește corpul tău, te invităm să te programezi pentru o evaluare bioelectromagnetică și o discuție cu specialistul.

Leave a comment