Skip links

Enterovirusul

Enterovirusul nu este un singur virus. Este denumirea unui gen întreg de viruși ARN monocatenari. Studiile serologice au identificat un total de 71 de serotipuri enterovirus. Au primit acest nume pentru că se răspândesc și se transmit prin intestin. În trecut, făceau parte din patru grupuri – poliovirusuri, Coxsackie A, Coxsackie B și echovirusuri. De atunci, medicina s-a schimbat destul de mult. În prezent, acestea sunt disponibile cu numere și litere.

Ce pericole pentru sănătate cauzează? Ei bine, această întrebare este un pic dificilă, deoarece vorbim despre 71 de viruși diferiți. Aceștia pot provoca tot felul de daune asupra organismului tău și este important să știi că se răspândesc prin materii fecale și fluide.

Clinica Transilvania Healing Centre a fost înființată din dorința de a oferi un ajutor real atât pacienților cu un diagnostic, cât și în medicină preventivă prin realizarea unui diagnostic și tratament complex de medicină bioelectromagnetică.

Scopul nostru este să depistăm anumite cauze ale bolilor, să realizăm diverse corelații între disfuncții ale organelor, sistemelor din corpul uman și să aplicăm un tratament cât mai eficient, adaptat necesităților fiecărui individ.

Sistemul nostru integrativ de diagnostic și tratament constă în evaluarea complexă, funcțională și structurală a situației generale a organismului și în adaptarea individualizată a terapiei cu diverse metode de vindecare biologice.

Impulsurile utilizate în acest scop au o intensitate foarte redusă, sunt simțite foarte puțin sau deloc și nu solicită nicidecum corpul. Astfel, chiar și sugarii pot fi testați eficient. Procedeul permite sute de măsurători într-un timp foarte scurt. În cazul situațiilor mai complexe testarea poate dura până la două ore.

Odată finalizat procesul de diagnosticare și, după ce specialistul corelează rezultatul global, acesta poate crea un plan de tratament personalizat pentru pacient, astfel încât enterovirusul va fi doar o amintire!

Enterovirusurile afectează zilnic milioane de oameni, ele se manifestă prin multe boli și infecții. Răcelile obișnuite, conjunctivita, meningita aseptică sunt toate cauzate de enterovirus. Este greu de identificat fiecare boală, deoarece, în cele mai multe cazuri, ele trec neobservate.

 

Ce are trebui să știi despre enterovirus? Iată 10 informații prețioase:

 

  1. Simptomele sunt ușoare sau inexistente în majoritatea cazurilor

Anumite cazuri sau tulpini de enterovirus nu sunt atât de periculoase. De fapt, multe trec adesea neobservate. În alte cazuri vorbim de simptome precum: febră ușoară sau simptome asemănătoare răcelii, dar există și variante mai agresive care prezintă dureri musculare, febră gravă, erupții cutanate și probleme intestinale. În orice caz, este important să acorzi atenție corpului tău. În cadrul clinicii Transilvania Healing Centre , specialistul nostru poate depista chiar o valoare foarte redusă a virusului, înainte ca acesta să se manifeste.

 

  1. Copiii cu vârsta mai mică de zece ani prezintă cel mai mult risc

Copiii au adesea sisteme imunitare instabile și nu au fost încă consolidate. Acesta este motivul pentru care sunt predispuși să se infecteze cu multe tulpini de enterovirus. Saliva, mucusul, fecalele și alte mijloace de contactare a virusului sunt periculoase. Cel mai bun mod de a te proteja este igiena personală. Învață-ți copilul să se spele pe mâini și să acorde atenție sporită de la o vârstă fragedă.

 

  1. Nutriția este cea mai bună metodă de combatere a enterovirusului

Nutriția este combustibilul sistemului imunitar. Este indicat să folosim ingrediente naturale și din surse sigure, fructe și legume crude (fără să aibă contact cu substanțe chimice), ingrediente verzi (salată, spanac etc), evitând alimentele procesate. De fapt, un regim alimentar bun este principalul motiv pentru care multe tulpini de enterovirus nu provoacă simptome. Puteți influența totul prin a fi responsabil. Întrucât enterovirusul tinde să fie transportat prin tractul intestinal, fibrele sunt o necesitate, proteinele oferă și ele putere organismului dvs. împotriva intrușilor. De asemenea, o mulțime de legume și fructe creează un formidabil mecanism de apărare împotriva enterovirusului.

 

  1. Hidratarea corectă este o necesitate

Intestinul trebuie să rămână în permanență hidratat. Dacă sunteți infectat sau suspectați că sunteți infectat – creșteți aportul de apă. În acest fel, celulele tale vor primi energie mai repede și vor putea lupta mai mult cu boala. Cheia este să observi ce semnale îți dă organismul. Unele cazuri se pot complica și mai mult dacă pacientul nu este hidratat corespunzător. Simptomele se pot agrava, iar timpul de recuperare poate încetini.

 

  1. Pleurodynia poate fi, de asemenea, o problemă

Se mai numește boala Bornholm, ea se poate contacta dacă pieptul și mușchii abdominali se contaminează de enterovirus. Este una dintre cele mai dureroase afecțiuni cunoscute. Virusul Coxsackie B este vinovatul pentru această afecțiune periculoasă și urâtă. Corpul reacționează la durere atât de dramatic încât gâtul se inflamează foarte tare, iar acest lucru poate duce la sufocare și probleme grave în interiorul organismului.

 

  1. Miocardită

Când zona din inima ta sau din jurul ei se infectează, este o veste proastă care afectează în special bărbații.. Începe cu o tuse și apoi se transformă în febră. Dacă nu este tratată la timp, se accelerează respirația. Acesta este un motiv alarmant, dar există și consecințe suplimentare. În unele cazuri, indiferent cât de repede reacționezi, poți ajunge cu insuficiență cardiacă permanentă.

 

  1. Este cea mai frecventă cauză de erupții cutanate

Multe tulpini de enterovirus se manifestă prin erupții. Cel mai rău lucru nu este erupția în sine, ci teama care vine cu ea. Uneori nu ne putem da seama de prezenta virusului fara un diagnostic precis.. În schimb la Transilvania Healing Centre,  depistăma virusul si putem scăpa de el. Acesta este motivul pentru care este important să fim informați despre aspectele enterovirusului.

 

Pentru a afla un diagnostic corect în ceea ce privește corpul tău, te invităm să te programezi pentru o evaluare bioelectromagnetică și o discuție cu specialistul.

 

Leave a comment