Skip links

8 fapte de știut despre virusul herpetic

Când auziți cuvântul „herpes”, sunt probabil două fraze care vin imediat în minte: „ulceratii la nivelul buzelor si fetei” și „organele genitale”. Însă, având în vedere că mai mult de jumătate dintre oameni au herpes oral, iar aproximativ unul din șase oameni are herpes genital, ar fi util să cunoaștem câteva aspecte despre această infecție des întâlnite.

De exemplu, știați că există mai mult de 100 de tipuri diferite de herpes? Sau că poate deveni mai greu de răspândit la alții pe măsură ce îmbătrânești?

Iată 8 lucruri mai puțin cunoscute despre herpes.

În trecut, HSV-1 a fost asociat cel mai frecvent cu herpes oral – afecțiuni și bășici la nivelul gurii sau în jurul gurii, în timp ce HSV-2 este conectat la herpes genital. Există diferite tipuri de infecții cu herpes și, prin aceasta, niveluri diferite de severitate cu simptome (inclusiv niciun simptom, cunoscut sub numele de vărsare asimptomatică). De multe ori, dacă o persoană nu a mai avut herpes înainte, aceste simptome arată ca cele asociate cu o infecție: durere în zona genitală și senzație de arsură la urinare. Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele simptome. Basicutele mici de herpes oral sau genital, atunci când sunteți infectat, de obicei apar în două până la 10 zile. Plăgile pot izbucni dintr-o dată și se vindecă, dar de obicei revin. Pe măsură ce îmbătrânești, virusul își pierde o parte din capacitatea sa de a face ravagii.

Virusul herpetic trăiește în rădăcina nervoasă a măduvei spinării. Când se reactivează, coboară aceeași rădăcină nervoasă și provoacă leziunea într-o anumită zonă. Deci, pacienții vor raporta mâncărimi, furnicături și arsuri [înainte de apariția focarului chiar]. Dacă observați aceste simptome, puteți începe tratamentul imediat. Probabil că nu va împiedica leziunea să se întâmple, dar poate scădea longevitatea și severitatea focarului.

Dacă atingeți o basica deschisă și intrați în contact din nou cu suprafete neafectate , vă puteți infecta din nou. Nu este obligatoriu să se întâmple, deoarece oamenii, în general, dezvoltă anticorpi pentru a-l preveni, dar este posibil. Este cunoscută sub numele de autoinoculare și este ceea ce se întâmplă atunci când te-ai reinfectat cu virusul. Din aceasta cauza nu folisiti acelasi prosop de mai multe ori odata ce ati sters o rana provocata de herpes, acesta se poate răspândi și în alte locuri. Dacă atingeți o rană provocată de herpes și apoi atingeți ochii, aceasta ar putea declanșa cheratită herpetică, o infecție virală a ochiului. Cel mai bun lucru pe care îl poți face? Nu atingeți nici o plagă deschisă. Dacă o faceți, spălați-vă imediat pe mâini și evitați să atingeți alte părți ale corpului până când nu vă spălați pe mâini.

La Transilvania Healing Centre avem rezultate foarte bune in tratarea acestui tip de virus. Fiind un virus destul de agresiv, este nevoie de un tratament de durata, dar care nu este agresiv pentru corp, care va ajuta ca eruptiile sa fie tot mai rare pana la disparitia completa. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vă faceți o programare pentru evaluarea biofizică inițială.

Leave a comment